Pages

Pahit Pengalaman Adalah Ubat Kehidupan...

Followers

Anda akan dijejaki!!!

Friday, May 15

thanx 4 all d sweet memories...

Salam penuh keceriaan...

agak lame giler jugak kan aku x update pape kat blog aku nih...
tp tetibe aku rse nak share ngan sumer 1st xperience aku ngajar kat skolah menengah...

they call me CIKGU... x sangka betol... they r my 1st students... form 4 students...
actually aku ikot program mri mengajar under psatuan bahasa arab a.k.a. pba...
saje gtai2 nak ikot... tp biler dah terjejak je kaki kat skolah yg aku ngajar 2 rase nak msuk dlm bas blik... why??? sebab takot laaa... why lg??? sebab 2 skolah agama rakyat kat tk intan perak... name skolah 2 SMA MAAHAD AL-ISLAH... aku bajet sumer nyer alim2 giler dan menakotkan laa kat sne... maahad 2... x penah pon aku terpk nak jejakkn kaki k maahad... tp akhirnyer aku smpai jugak....

then biler dah stat ngajar sumer 2 dah join komuniti diorng, dah jumper cikgu2kat sne termasuklah pengetua sekolah 2,,, persepsi aku n kawan2 yg join sumer berubah... diorang sumer bes2 giler n layanan diorang 1st klas.... wlaupun ade jgk sikit kekurangan yg x dpt dielakkan... what n why??? kekrngan 2 adelah masalah air... diorang kan pakai bajet sndri jek. so kne la jimat2 sket...

ms ngajar plak.... aku ngajar kelas pg budak2 form 4... diorang sumer ni mmg best x kire la student laki k pompuan... sumer bes2... thanx 2 all of u sb bagi kerjasama yg sepenuhnyer pada cikgu bru nie... hehehe... aku ngajar math n sains... tp cam ms kat skolah dolu... aku lg minat math dr sains... so aku lg suker ngajar math la dr sains n aku rase aku ajar math lg ok dr aku ajar sains...

students 2 sumer ade semangat nak blajar math dan sains wlaupon diorng kat skolah 2 sbnrnyer lbh prefer 2 subjek2 yg islamic dan arabic2 nie... so aku smpaikanlah pengajaran kpd diorng ape yg aku tahu dan bleh smpaikan... mintak maaflah korunk sumer kalo sepanjang cikgu ngajar korunk ade sedikit kekurangan dan ketidakfahaman...

o0o0o0o0.... lupe nak gtau... aku skolah 2 selama 3 hari 2 malam jek... ms yg sikit 2 mmg x cukup sbnrnyer untuk kumpul xperiences mengajar kat sekolah maahad yg best 2. students kat sne sumer baek... kalo aku bleh compare ngan skolah kebangsaan bse mmg jauh bezanye. maybe sebab diorng telah diterapkan dengan ilmu2 dan nilai2 agama yg tinggi dalam diri diorng...

selain 2 yg paling aku dan kwan2 suker ms dngr diorng berzikir... memg best... shahdu mahdu... aku ade rekodkan zikir yg dibacekan oleh pelajar aspuri skolah 2 masa perjumpaan ngan diong pd mlm pertama kitorunk kat sne,,, mmg best giler...

ok... ape lg ekkk... pas aku abe ngajar budak form 4 2 sumer... aku suh la diorng tlis komen pasl akku.... psal cara aku ngajar n penambahbaikan untuk aku ngajar dngn lebih ok pd masa akan datang... thanx all d comment... cikgu sngt menghargainye dan akan amik komen2 korunk 2 sbgai rujukan untuk memantapkan lg proses pengajaran...

pada pihak skolah maahad al-islah plak... timer kasih bnyk2 ats cenderamata yg diberikan iaitu t shirt skolah ngan batch skolah 2... smoga rezki skolah 2 murah dlu kini dan selamanyer....

and last... thanx 4 all d sweet memories... always bare in my mind... hope we will meet again next time... insyaAllah...



2 comments:

aja chan dak comey said...

x sangke sy upenye cekgu liana nih dh p ngajar skolah maahad dh tu...
patot la beria beno suh aku wish hapy cekgu day kt die...aku dh wish dh tu
len kli kn wei...hupdate blog tu rajen2 skit no

hAmSt3rCuT387 said...

aku ingtkan sape la gerangan yg rjen nak komen blog aku ni... minah ni upernyer...

sakinhani giveaway