Pages

Pahit Pengalaman Adalah Ubat Kehidupan...

Followers

Anda akan dijejaki!!!

Friday, January 30

k3gAnAsAn MeLaNdA!!!

Ini bkn citer keganasan dan kekejaman rejim zionis d palestin...
Tapi keganasan tangan aku ke atas blog nie.. Sambil2 ako0o menjahanamkan blog ako0o ni, edit i2 edit inie... ako0o amik 2 3 minit tok post something kat blog ako0o ari ni...
ako0o ade jumpe 1 blog yg ajar care2 nak menjahanamkan blog sndri sket2. sbnrnye dia ajar mencntikkn blog. Tapi almaklumlah ako0o yg lambat pikap nie menjahanamkan je laaa keje ako0o... Lg pulak ako0o saya budak bru wat blog.... bru nak blajar ABC dalm blog ni.. hehe...

Macam x de keje len je dok ngadap laptop ni memanjang... Sebenrnye ade je asaimen yg nak kne wat.. tp memandngkan ako0o x de mud lg, soooo hati ako0o berkate "x yah la wat lg... nti2 la wat" hehe... jglah ikot perangai ako0o yg malas ni... hati ako0o pon kate... "cuti bermakne cuti... no asaimen2" i2 lah ako0o kalo sesape nak taw. x nak tau pon ok jek. x de sape nak marah...

Takat ni la dlu... Ako0o nak g melantak jap.. then smbung jahanamkan blog aku blik...

daaaa~~~ sumer. Adios. Salam...

Wednesday, January 28

Tiada Lagi Tangisan... Tiada Lagi Air Mata...

Salam... n Selamat Malam...
Sepanjang ari ako0o ngadap laptop ni bru tergerak nak menulis walaupon dah lme nak pos smething ngan tajok ni... Slagi ako0o x pos slagi 2 la ayat 2 meniti jek kat bibir ako0o... everywhre any everytime...

Nape topik cam 2 yg ako0o tlis ek.. mstilah ako0o ade reasons ako0o sndri. Pasl episod idop ako0o dalam minggu ni la... kiter bknnyer nages sebab sedey... kiter pon leh nanges sb sakit ati, keciwa, gumbira, dan mcm2 rase lg laaa. Tapi ako0o ade 2 point nape aku nanges... nape ek?? hanyer ako0o dan my beloved pakwe jek yg taw (sungguh kontro kalo ade memember ako0o yg bce nih. bleh tambah bhn gosip diorng)... Tapi skang ni ako0o rase nak share ngan my beloved blog n sape2 yg rajen nak bace laaa...

1st reason... Sb aku sedey... sedey sb ape yg ako0o nk buat dlm ms cuti seminggu ni x dapat ako0o buat. walopon septtnyer aku bleh buat menda 2. bkn rezki ako0o lg kot. redha je la yana... InsyaAllah satu ari nti kalo diizinkan ako0o bleh wat gak kan. Sabar 2 kan separuh dpd Iman. Lagi 1, ako0o gak sedey sngt sb ako0o buat org yg pling ako0o syg (bkn pakwe ako0o) sedey. Sebab perangai ako0o yg mcm hape ni ako0o buat dia sedey. ako0o sedey n rase dose sngt2 buat cam 2... I hope she will 4give me. sb ms 2 mmg ako0o mmg x pk pnjg. ako0o ikot sngt perasaan ako0o yg ntah pape nih... Korng sumer jglh jadik cam ako0o... ustazah ako0o penah ckp "setitis air mata ibu,,, setapak kiter k neraka". ako0o xnak msuk Neraka. Walopon ako0o hambaNya yg x layak masuk Syurga...

2nd reason... Sb ako0o skit ati laaa. skit ati kat sape ek??? kat org yg pling rapat ngan ako0o dr ako0o ade dlm perot mak ako0o lg ngan dia. x penh ako0o rase skit ati sngt smpai cam ni skali dlm idop ako0o. serius... ni la 1st tyme ako0o rase skit ati sngt2 ngan dia. walaupon reason aku skit ati 2 x la truk sngt (same ngn reason yg 1st td) tp mstilah setan2 dlm bdn ako0o ni dah menghasut ako0o lg dan lg tok trus rase skit ati kan..

Pape pon Alhamdulillah, hati ako0o dah mkin tenang skang ni. Tiada lg tangisan, tiada lg air mata, tida lg kesedihn, wlaupon ade skit rase skit ati 2. ako0o try pendamkan smpai rase 2 jd habuk dlm dri ako0o nti... Nsib bek la ako0o ni cepat hot tp cepat gak kool. X de la smpai ako0o pendam dendam kesumat ako0o ni lame2...

Maybe korunk x bpe paham ngan ape yg ako0o tliskan ni kan. Tp x pe. janji ako0o paham. ako0o dah luahkan kat blog ako0o walopon ako0o taw x de pon yg visit blog ako0o ni... hehe... Hidup simple... janji heppy. Jangan dendam lame2. Leh mkn dri sndri...

I'll stop here. jumpe lg BLOG ku cayang... Adios...

Wednesday, January 21

I'm BaCk``

Kesian kat blog ako0o nih. dah lame x dupdatekan olh tuan dia yg pemls nie(ako0o la 2)...

Ako0o x leh tdo la pg nih. jam kat laptop ako0o skang dah kol 4.32 am. ni sumer gare2 aku bedal smpai 2 paket ape ntah brandnyer 2... (perlu drahsiakan... hehe...)

Dah la kelas aku pg nti kol 8 smpai 11. 3 jam kne dngr org len buat pblic speking sb turn aku dah terlepas mgu lepas. aku x tdo ni pon sb buat repot 2 la... cam bse la las minute pnyer keje... huhu... biler la nak brubah minah sorng nih...

nampak gyernyer terpakse la aku menahan kelopak mater ako0o dr terus terjatuh smpai la kol 11 kang... alamak... 6 jam lbey lg... lmernye mase... ape ako0o nak buat skang ni ek???
  • ym @ skype... mne memenber ko0o. sume tdo la ms ni... huhu... ksian ako0o sendirian je ol9 pg2 buter ni...
  • cri bhn tok asaimen... tngk la kalo ade kerajinan yg sedikit... hehe... (dasar pmls)
  • bcer cerpen @ novel... ni je la yg bleh ako0o bt jap lg...
  • truskan tlis smething kat blog ako0o ni...
  • tdo... tp tkot lmbt bngun nti mampos ako0o... x pasl2 kne kunci pintu lab dr luar. dah ler repot x antr lg

memg ngah bosan thap cipan nih... penin dah pale ako0o ni. sabar je la yana. dah nsib ko pg ni dtakdirkan x leh tdo...

so the very bosan... layan lagu je laaaaa... now i'm listening to "my world"-avril lavigne
2 je la tok post ako0o kali nie... x semngt la menulis... nex tyme la plak ek... adios...

Wednesday, January 7

Tuesday, January 6

Nak St0rY sKet...

Waaarghhh..... penat gler ri nie... dr 10 pg sampai 10 mlm aku de kuliah ari ni... sebenor2nye mals rase nak mnulis malm ni. tp dsebabkan aku dah promise pd blog ni aku nak tlis mlm ni jd terpakse laaa...


yg aku beria nak story ni pasl kelas kol 4 smpai 6 ptg td. klas sains alam skitar... soalan 1st yg dia kasi kat krorunk td. WHAT IS ENVIRONMENT??? sape taw siler la jawab... dah la nak on d spot. so terpakse la aku n nida berkongsi idea memerah otak d petang yg memeningkan td. dpt la setengah page esey yg merepek meraban pasl alam sekitar ni... ape yg penting??? ~~~kerjasama la... hehehe...

kertas yg aku sediakan untuk tlis nota mstlah penoh walopon bkn dengan tlisan... semestinye ako0o melakukan kerja seni yg telah bertakhta dlam jiwa sanubari aku sejak azali lg. cthnyer... dia kate alam sekitar kne ade elemen +ve n -ve... ape lg yg bermain dlm otak aku yg suke maen2 ni slain nak lukis ying n yang 2...

ape yg uniknyer (unik ke???) lecterer aku ni dia bleh ckp 4 bhase including bm, bi, arab, n indon. nak taw nape??? coz lcterer ni made in palembang. org seberang rupenyer. kitorunk ingt org sabah k swak k sb melayu dia gune bleh la... lg 1 ade ke dia suh kitorunk bt 1st asaimen yg x penah2 dbuat sem2 sblom ni... ade k lcterer korunk suh buat cam 2??? mmg plek... sebelom aku luper... name lcterer ni Supli Effendi Bin.... (maap la aku terlupa plak...)

seswai la ngan sikap dan sifat ako0o yg pemalas ni, aku x de nyer nak slin sume yg dia ckp 2. tp ade la dua 3 ayat yg cantik, menarik, dan tertarik, aku drop la la sket dlm paper yg aku corat-coretkan nota ako0o 2. antaranyer...
>>>DUNIA... dugaan dpd ALLAH SWT kepada hamba2nyer... Kalo kiter redha dgn ape yg kiter ade dan dapat, dan ape yg kiter x dapat. we will realise that "DUNIA NIE ADIL" kepada setiap makhluk... paham2 la sndri pe maknenyer.
>>>ALAM SEKITAR kiter sntiasa berzikir even BATU sekalipun. so sebgai manusia jgnlah kedekot sngt air liur kiter 2 untuk melafazkan ZIKIR2 ALLAH...
>>>then dia ade ckp pasl PENGURUSAN @ MANAGEMENT -----> Do Not Manage Thing You Do Not Measure... paham2 la sndri ek... (ako0o pon x bpe nak paham part nie sbnrnyer)

akhir kater APA YG PENTING??? ~~~KERJASAMA...

Sunday, January 4

ApE yg BeSh tEnTaNg...

>>> Aku???
~ x de pe yg besh... hehe

>>> Blik bru aku sem ni???
~1st tyme aku dpt blik no 1 besar wo0o...
~dapat tngk view yg indah dan nyaman lg segar
~dapat dok tepi tngkap

>>> Hosmate bru ak0o
~diorang cam best jek... tp rumate plak yg x besh (syhhh... jg gtau rumate aku)
~rajen cam ako0o... sbnrnye rajen lg dr ako0o

>>> Ari nie (ahad-4/1/2009)
~bleh relek2 lg... kuliah x stat lg
~asaimen pon x de lg laaa
~bleh g meronggeng ptg ni wlopon sorng2 jek aku x kisah
~stakat ni rumate aku x msuk lg... aman idop ako0o. hehehe...

***saje je coret2 kt sni sb bowink mlampau lepas menyembang ngan hosmate bru aku td...
***sempat mengutuk2 org... (cam jahat je ako0o ni kan? tp ble ms plak aku baek. hehehe...)
***saje nak menyemakkn blog aku ngan artikel yg bkn2 ni. (ketegori artikel k ni???)
***pepepon... have a great day sumer... drku buat sumer...

Thursday, January 1

un"sangkerable"

bnyk btol menda2 yg kiter x jangka akn berlaku dlm idop kiter kan....
menutup tirai 2008 dan buka langsir baru bukak tirai baru 2009 tetiber je aku rase nak menulis lg kat blog yg sepi 1000 bahase nie...

sbenor benornye bnyk menda yg aku nak tlis ari2... tp mls je nak menaip... ngah mkn, sblom nak pejam mate, ngah masak, ngah mand pon ade idea nak tlis... tp sbkan perangai aku yg malas sejak azali lg, terbantut laaa niat aku ni....

tahniah tok 'kak ain' adek aku yg tetibe dpt title kak ntah cam ne ntah... dia ni mmg unsangkerble...
mmg sume org tak xpect dia dpt strait a pmr. aku pon miss 1 a. huhuhu... (1st unsakerable thing)... bnyk lg la menda yg x tercapai d akal ku happened 2 my family n myself sepanjang2 taun 2008 yg bru berlabuh ni....

tp dlm idop ni x sumer menda kiter perlu share kan with others kan.... ape yg perlu dipendam dan dsimpan sndri seelok2nye la disimpan. ni pendapat ak je... lain hati laen pendapt kan... aku mmg jenis x suke share story2 yg x besh dan x masyuk nie ngan org laen, x kire la sape pon even family aku sndri, mber2 atau si dia skali pon... sb aku rase idop ako0o ni kdg2 complicated sket. bkn sket la bnyk la jgk kot...

dan lg.... syukur Alhamdulillah sb rezut aku ari 2 x mengecewakan aku... syukur sngt2. walaupun x tinggi mcm mber2 laen tp berpada la ngan usaha aku yg mmg pemalas nie... biler la aku nak jd rajen ekkk... kepada mber aku yg sakit 2, x leh sebut la sape, semoge cepat sembuh, kpd fmily aku, semoga bhagia slalu, jadikan pengalaman sebagai pengajaran, kpd kak ain, congratz, dan kepada dri aku sndri... semoga aku bleh jd better n better gurl dis year as evryone wish... aku pon mmg nak jd budak baek x mo jd bad gurl.... huhu...

mmg unsangkerable la aku bleh tlis cam ni dlm blog ni... n i hope there will be another posts nex tymez... n my blog will be updated by the owner (me laaa) of this really dumb blog ( 4 now)...

heppy new year evrybody...
new hopes
new smiles
new success
new goals
new me...

sakinhani giveaway